Vancouver után Szocsiban is brit siker női szkeletonban

 

Lizzy Yarnold futamról futamra távolodott ellenfeleitől, és meg sem állt a végső siker előtt.
Lizzy Yarnold futamról futamra távolodott ellenfeleitől, és meg sem állt a végső siker előtt.

Elisabeth Yarnold átmentette az olimpiára a Világkupa szezonban látott formáját, Szocsiban mind a négy futamban ő volt a leggyorsabb, vagyis méltó utódja lett Vancouver királynőjének, Amy Willimasnek.

Mikor máskor szerezné meg egy sportoló pályafutása legfényesebben csillogó érmét, ha nem az Olimpián. Így tett Szocsiban a britek reménysége Lizzy Yarnold, aki Amy Williams 2010-es vancouveri sikere után tartja a szigetországiak szkeleton-uralmát.

A 25 éves képtelen versenyző – aki képtelen volt hibázni, a sportágban megszokott módon persze ő is sokat liftezett a kanyarokban – a tegnapi két futamban, majd a mai kettőben is a legjobb volt (kétszer is pályarekordot csúszott), így nem is volt kérdés, hogy utcahosszal, majdnem egy másodperccel tette fel a koronát eddigi karrierjére, amit sokszor elkerül a szerencse.
Yarnold mögött  az amerikai Noelle Pikus-Pace végzett a második helyen, az oroszok nagy örömére Jelene Nyikityina pedig a harmadikon.  A német csapat némileg elégedetlen lehet, hiszen egyetlen éremaspiránsa sem tudott felnőni a feladathoz, aminek következtében még az első hattól is messze elmaradtak.

Az erősebbik nem legjobbjai holnap fejezik be a versenyt, fél távnál a pályaismeretét tökéletesen felhasználó hazai kedvenc Alekszander Tretyakov vezet a nagy favorit lett Martins Dukurs előtt.  Folytatás holnap…

nőiszkeleton